Suus | Mirna, 49 jaar

Gepubliceerd op 24 april 2022 om 14:31

Alles groeit met onvoorwaardelijke liefde…

Ik kocht haar bij de Lidl, waar ze uitgedroogd en met nog maar 2 kleine ronde blaadjes op sterven na dood was. Niemand zag haar potentiële schoonheid en groeimogelijkheden en iedereen liep aan haar voorbij. Ze kwijnde weg. Ze ging echter met mij mee naar huis, werd letterlijk gedoopt met als naam Suus, werd verwend met een mooie nieuwe pot om in te wonen, kreeg veel verse aarde en een heerlijk voetenbad vol pokon. Elke avond zei (én zeg) ik hoe mooi, dapper en waardevol ze is en hoe meer liefde, energie en aandacht ze kreeg (en krijgt), hoe harder ze ging (en gaat) groeien.

Alles groeit met de energieën van aandacht en onvoorwaardelijke liefde. Dat geldt niet alleen voor planten, maar voor alles dat leeft. Kijk eens wat verder dan alleen naar je eerste indruk als je iemand tegenkomt. Zonder direct een oordeel van die stem in je hoofd (oftewel je ego). Zie de potentiële schoonheid en ware essentie van mensen en kijk écht met aandacht naar de mens (ziel) achter de fysieke vorm.

Een spontaan compliment, zomaar een groet of glimlach naar een onbekende of een mooie kaart per post kan het verschil maken voor iemand. Het kan iemands dag een spreekwoordelijk gouden randje geven. Geen enkele energie heeft zo’n hoog rendement en zo’n mooie frequentie als een paar blij stralende ogen door een blijk van onvoorwaardelijke liefde.

Én natuurlijk die van een groen Suusje dat langzaam verandert van een bijna dood plantje in een soort van krachtig oerboompje!

 

Mirna van Donselaar

 

Foto @André van Donselaar

 

N.B.
 
De energie van liefde (ik leerde tijdens een langdurig ziekteproces om echt van mijzelf te houden) en van de onvoorwaardelijke liefde van mijn echtgenoot en soulmate André, mamma Sietske, mijn beste vriendin Crystal en een aantal heel dierbare vrienden, hebben er mede voor gezorgd dat ik er na ruim 9 jaar leven met Non Hodgkin nog steeds ben. Dit, met grote dankbaarheid en deemoed voor elke nieuwe dag!
 

«   »