Advocaat van het Hart | Marie-Lotte

Gepubliceerd op 19 mei 2022 om 15:54

Je kleurt met jouw keuzes van gisteren, vandaag en morgen jouw eigen leven in. En bepaalt daarmee de levendigheid en kaders van hoe jouw leven loopt.

 

Om de keuzes te maken die bijdragen aan het optimaliseren van jouw levensgeluk en potentieel, is het belangrijk om je te verbinden met jouw hart. En de zachte fluisteringen die jouw hart je ingeeft te volgen. Jij bent tenslotte de enige die vanbinnen weet wat het beste voor jou is.

 

Hoe je je voelt en hoe je je gedraagt wordt beïnvloed door de gedachten in jouw hoofd. Deze gedachten komen voort uit jouw rationele verstand, jouw ego, die altijd meer wilt, bevestiging, erkenning, waardering, twijfel zaait, onrust veroorzaakt en wat al niet meer. In situaties kunnen deze gedachten je weerhouden om te luisteren naar jouw hart en te doen wat je mag doen. En blokkeren je ze om je verlangens te volgen en in mogelijkheden te denken voor de toekomst. Zodra angst toeneemt wordt de kracht van jouw rationele verstand ook groter. Zelfs als je je hiervan bewust bent, onderdruk je in een dergelijke situatie vaak je onderbuikgevoel, jouw intuïtie. En doe je jezelf eigenlijk tekort. Zoals ik in mijn boek ‘Uit je hoofd in je hart’ schrijf: “𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘦 𝘳𝘢𝘵𝘪𝘰 𝘷𝘢𝘯 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘦𝘨𝘰 𝘯𝘰𝘥𝘪𝘨 𝘰𝘮 𝘣𝘦𝘱𝘢𝘢𝘭𝘥𝘦 𝘬𝘦𝘶𝘻𝘦𝘴 𝘵𝘦 𝘮𝘢𝘬𝘦𝘯 𝘪𝘯 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯, 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘩𝘢𝘳𝘵 𝘷𝘦𝘳𝘵𝘦𝘨𝘦𝘯𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥𝘪𝘨𝘵 𝘸𝘪𝘦 𝘪𝘬 𝘸𝘦𝘳𝘬𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘣𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘵 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘪𝘯𝘵𝘶ï𝘵𝘪𝘦.”

 

Ben jij bereid oneindige mogelijkheden een kans te geven?

Laat je inspireren door de wijsheid van jouw hart. Jouw hart is de beste wegwijzer die er is om jezelf te kunnen zijn. En datgene te doen wat bij jou past. Als jouw hoofd jouw hart raakt kun je jouw beste hartsvriend zijn. Heb de moed je hart en intuïtie te volgen en je zult gaan merken dat je meer rust zult gaan ervaren in je hoofd en vlinders in jouw hart. Tover, speel en volg jouw hart en vertrouw dat je het kan. Uit je hoofd in je hart komen is het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven.

 

Marie-Lotte Esser


«   »